De stilte van het water

Arrangement ‘De stilte van het water’ 

Arrangement De stilte van het water LIBELLE
Foto: Ria Houweling

De boer op, het platteland op, genieten van de rust, de ruimte, de stilte en dit alles in het prachtige Nationaal Landschap Laag Holland, gelegen net ten noorden van Amsterdam. Heerlijk genieten van dit typisch Hollands landschap, met zijn frisse lucht, de vergezichten, de weilanden met zijn koeien en de pittoreske dorpjes. Met dit speciale arrangement kunt het allemaal zelf gaan zien, beleven en ervaren. Overnachten op de boerderij en fluistervaren door het natuurrijke watergebied, leerzaam en leuk voor jong en oud!

Overnachten
Het arrangement kan geboekt worden van 1 april tot 31 oktober 2013, op basis van beschikbaarheid, bij minimaal 2 personen. De arrangementprijs is € 115,- per persoon voor twee nachten verblijf in een van de drie speciaal geselecteerde Hotel de Boerenkamer inclusief ontbijt. In De schaapskooi en Hoeve Meerzicht verblijft u in 2-persoonskamers, in de Overleekerhoeve in een 4-pers. appartement of 4-pers.kamer, ook zeer geschikt voor gezinnen. Voor reservering kunt u rechtstreeks contact opnemen met de drie hotels:

 • De Schaapskooi

Deze boerderij waar 2 generaties het boerenbedrijf hadden, is een soort van kop, hals, romp boerderij met een kaakberg er aan vast. Nu lopen er nog steeds koeien en schapen in de wei, maar ze hebben even verderop hun thuishaven. Langs de boerderij loopt het bekende “trekvogelpad”. Meer informatie zie www.hotel-boerenkamer.nl of www.hoteldeschaapskooi.nl

 • Hoeve Meerzicht

"Hoeve Meerzicht" is al 80 jaar de naam van de Noord-Hollandse stolpboerderij van Piet & Paula Kalverboer. Na de drooglegging van de polder De Monnickenmeer rond 1900, vestigden zich de eerste veehouders op dit bedrijf. Tegenwoordig bestaat hoeve Meerzicht uit een modern veehouderijbedrijf en daarnaast zijn in de hooiberg luxe gastenverblijven gerealiseerd. Meer informatie zie www.hotel-boerenkamer.nl of www.hoevemeerzicht.nl

 • Overleekerhoeve

Midden in het Waterlandse cultuurlandschap tussen Monnickendam en Ilpendam, ligt deze karakteristieke langhuisboerderij met een melkveebedrijf. Een langhuisboerderij is een boerderij waar het woonhuis, de stal en hooiberg aan elkaar vast zijn gebouwd. Vanuit de skybox in de boerenhuiskamer kijkt u zo de stal in met vijftig melkkoeien en kalfjes. Verblijf is in een sfeervolle 4 persoonskamer met een eigen thema van de boerderij. Meer informatie zie www.hotel-boerenkamer.nl of www.overleekerhoeve.com

Bij aankomst in uw verblijfsaccommodatie krijgt u het gidsje Varen en Ervaren, Broek in Waterland en Overleek, met vaarroutes en informatie over Laag Holland cadeau

Fluistervaren in Waterland
Foto: J. Mens

Fluistervaren in Waterland
Hollandse wolkenluchten boven groene weilanden, een open landschap, boerenslootjes met wuivende rietkragen, karakteristieke dorpjes en stolpboerderijen. Ontdek zelf het waterrijke natuurgebied met rust en ruimte per fluisterboot.
Wat is fluistervaren?
Fluisterboten zijn open bootjes voorzien van een stille motor die elektrisch wordt aangedreven door een accu. U bestuurt de fluisterboot zelf. U krijgt van tevoren uitleg over de motor en de te varen route. Fluisterboten zijn geschikt voor maximaal vijf personen. Met een opgeladen accu kunt u zeven uur rondvaren.
Waar kan ik fluistervaren?
Er zijn verschillende vaarroutes mogelijk in het gebied tussen Amsterdam en Monnickendam. Onderweg zijn verschillende aanlegsteigers. Fluisterboten zijn niet geschikt voor het IJsselmeer of het IJ.

Bij het arrangement is de huur van een fluisterbootje inbegrepen voor 3 uur varen. Om u de vrijheid te geven zelf te bepalen wanneer u tijdens uw verblijf in Laag Holland wilt varen, dient u zelf uw fluisterbootje te reserveren. Wij raden u ten zeerste aan om na de reservering van Hotel de Boerenkamer, direct ook een fluisterbootje te reserveren. Op onderstaande adressen zijn fluisterbootjes te huur:

 • Kano en electrobootverhuur Waterland
  Drs. J. van Disweg 4, Broek in Waterland
  Tel. 020-403 3209, www.fluisterbootvaren.nl
 • Theetuin en fluisterbootverhuur Overleek
  Overleek 6, Monnickendam (Overleek)
  Tel. 0299-652735 / 06 45183185, www.theetuinoverleek.nl
 • John Kano-Roeibootverhuur (tevens kanoverhuur)
  Dorpsstraat 8a, Holysloot
  Tel. 020- 490 4612, www.john-botenverhuur.nl

U krijgt van uw overnachtingadres een voucher voor het fluistervaren, welke u kunt overhandigen aan de fluisterbootverhuurder.  Zonder voucher heeft u geen recht op een fluisterboot. Varen kan tussen 10.00 uur en 17.00 uur. In het weekend kan er alleen ’s ochtends tot uiterlijk 14.00 uur gevaren worden. Per fluisterboot wordt een borg van € 50,- (in contant) gevraagd.

*Hotel de Boerenkamer volgt de reis- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR
*Dit arrangement is een samenwerkingsverband tussen Hotel de Boerenkamer, de fluisterbootverhuurders en Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Water, Land & Dijken, en is mede mogelijk gemaakt door provincie Noord Holland. Alle partijen staan voor de ontwikkeling en behoud van Nationaal Landschap Laag Holland.

Water Land Dijken

Hoeve Meerzicht
Piet en Paula Kalverboer-Slotboom
Monnickenmeer 4
1141 PB MONNICKENDAM (NH)
Tel. 0031 299 654336
e-mail: info@hoevemeerzicht.nl
 

Terug naar arrangementen

Monnickenmeer
WebWaterland.nl