De stilte van het water

Arrangement ‘De stilte van het water’ 

Arrangement De stilte van het water LIBELLE
Foto: Ria Houweling

De boer op, het platteland op, genieten van de rust, de ruimte, de stilte en dit alles in het prachtige Nationaal Landschap Laag Holland, gelegen net ten noorden van Amsterdam. Heerlijk genieten van dit typisch Hollands landschap, met zijn frisse lucht, de vergezichten, de weilanden met zijn koeien en de pittoreske dorpjes. Met dit speciale arrangement kunt het allemaal zelf gaan zien, beleven en ervaren. Overnachten op de boerderij en fluistervaren door het natuurrijke watergebied, leerzaam en leuk voor jong en oud!

Overnachten
Het arrangement kan geboekt worden van 1 april tot 31 oktober, op basis van beschikbaarheid, bij minimaal 2 personen. De arrangementprijs is va € 115,- per persoon voor twee nachten verblijf, excl. toeristenbelasting en € 7,50 reserveringskosten.

Bij aankomst in uw verblijfsaccommodatie krijgt u het gidsje Varen en Ervaren, Broek in Waterland en Overleek, met vaarroutes en informatie over Laag Holland cadeau

Fluistervaren in Waterland
Foto: J. Mens

Fluistervaren in Waterland
Hollandse wolkenluchten boven groene weilanden, een open landschap, boerenslootjes met wuivende rietkragen, karakteristieke dorpjes en stolpboerderijen. Ontdek zelf het waterrijke natuurgebied met rust en ruimte per fluisterboot.
Wat is fluistervaren?
Fluisterboten zijn open bootjes voorzien van een stille motor die elektrisch wordt aangedreven door een accu. U bestuurt de fluisterboot zelf. U krijgt van tevoren uitleg over de motor en de te varen route. Fluisterboten zijn geschikt voor maximaal vijf personen. Met een opgeladen accu kunt u zeven uur rondvaren.
Waar kan ik fluistervaren?
Er zijn verschillende vaarroutes mogelijk in het gebied tussen Amsterdam en Monnickendam. Onderweg zijn verschillende aanlegsteigers. Fluisterboten zijn niet geschikt voor het IJsselmeer of het IJ.

Bij het arrangement is de huur van een fluisterbootje inbegrepen voor 3 uur varen. Om u de vrijheid te geven zelf te bepalen wanneer u tijdens uw verblijf in Laag Holland wilt varen, dient u zelf uw fluisterbootje te reserveren. Wij raden u ten zeerste aan om na de reservering van Hoeve Meerzicht, direct ook een fluisterbootje te reserveren. 


  • Theetuin en fluisterbootverhuur Overleek
    Overleek 6, Monnickendam (Overleek)
    Tel. 0299-652735 / 06 45183185, www.theetuinoverleek.nl

U krijgt van uw overnachtingadres een voucher voor het fluistervaren, welke u kunt overhandigen aan de fluisterbootverhuurder.  Zonder voucher heeft u geen recht op een fluisterboot. Varen kan tussen 10.00 uur en 17.00 uur. In het weekend kan er alleen ’s ochtends tot uiterlijk 14.00 uur gevaren worden. Per fluisterboot wordt een borg van € 50,- (in contant) gevraagd.

*Hotel de Boerenkamer volgt de reis- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR
*Dit arrangement is een samenwerkingsverband tussen Hotel de Boerenkamer, de fluisterbootverhuurders en Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Water, Land & Dijken, en is mede mogelijk gemaakt door provincie Noord Holland. Alle partijen staan voor de ontwikkeling en behoud van Nationaal Landschap Laag Holland.

Water Land Dijken

Hoeve Meerzicht
Piet en Paula Kalverboer-Slotboom
Monnickenmeer 4
1141 PB MONNICKENDAM (NH)
Tel. 0031 299 654336
e-mail: info@hoevemeerzicht.nl
 

Terug naar arrangementen

Monnickenmeer
WebWaterland.nl