Veehouderij

Hoeve Meerzicht is een veehouderijbedrijf met 100 stuks rundvee, waarvan 70 stuks melkvee en 30 stuks jongvee.
U bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij de kalfjes of tijdens het melken. Piet en Paula Kalverboer vertellen u graag over hun bedrijf.
In het voorjaar is het een drukte van belang, de 55 schapen bevallen dan van hun lammetjes, een teken dat de lente zich weer aankondigd.
De polder "de Monnickenmeer" is een veenweidegebied van circa 125 hectare, waarvan de familie Kalverboer 45 hectare in gebruik heeft. Het bedrijf houdt zich aktief bezig met weidevogelbescherming en heeft bloemrijke slootkanten.
Naast de melkveehouderij en de gastenkamers ontvangen wij graag groepen en scholen om hun uitleg te geven over ons bedrijf.
Eénmaal per jaar organiseren wij met collega's uit de omtrek Toeren langs Boeren, een fietstocht van 15 kilometer voor het gehele gezin, waarbij op elk bedrijf diverse aktiviteiten en bezienswaardigheden zijn. Een terugkerend evenement is de Blubberrace. Een "wedstrijd"over de landerijen en door de sloten van de Monnickenmeer en Overleek, waarbij het ook voor de toeschouwers een waar schouwspel is.

www.schlummer-atlas.de/details.php

schlummer-atlas

 

Monnickendam
WebWaterland.nl