Omgeving

Op 25 februari 1355 verkreeg Monnickendam stadsrechten van Willem de Vijfde van Beieren, Graaf van Holland. De Speeltoren, de Grote of Sintnicolaaskerk en de Waegh stammen nog uit deze periode. Een wandeling door de binnenstad meer dan de moeite waard. De stadsgidsen leiden u graag langs de bezienswaardigheden en de vele gevelstenen die bewaard zijn gebleven.

De groene omgeving van Monnickendam nodigt u uit voor diverse tochten door het uitgestrekte landschap. Het onlangs geïntroduceerde knooppuntenstelsel biedt u de mogelijkheid uw fietstochten zo lang te maken als u maar wenst. Zomers is er vanaf de Leek (aangrenzend aan de Monnickenmeer) gelegenheid met de boot of kano door het Waterlandse te varen en de omgeving vanaf het water te bekijken. Geniet van de rust en stilte, en ontdek de schoonheid van de natuur. Ook 's winters is het de moeite waard om via de Leek per schaats een rondje Waterland te doen. En als het erg hard vriest is Marken zelfs per schaats te bereiken!

Wilt u liever iets meer toeristisch, dan zijn dagjes uit naar Broek in Waterland, Marken, Edam of Volendam aan te bevelen. Ook Amsterdam is ideaal te bereiken met het openbaar vervoer, binnen 15 minuten staat u op het Centraal Station. En in deze dynamische stad is voor iedereen wel iets te beleven. De vele musea, met de rondvaartboot door de grachten, een wandeling door de Jordaan of gezellig een terrasje pakken op het Leidseplein, u zult tijd te kort komen!

Waterland
WebWaterland.nl